Un llibre recull la història de 270 cognoms del territori

Comparteix

El llibre es titula‘Els llinatges perellonencs, caleros i ampolleros’ i és escrit per l’historiador Ramon Buera.

Es tracta del llibre ‘Els llinatges perellonencs, caleros i ampolleros’ de l’historiador Ramon Buera, qui ha fet un estudi destinat a entendre la història dels cognoms, les famílies i els primers pobladors del Perelló, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, gràcies a diversos arxius de parròquies i institucions.

A través d’una investigació profunda en més de 120 arxius, d’entre els anys 1374 i 1900, Buera ofereix un recorregut històric pels cognoms més freqüents d’aquestes tres poblacions ebrenques i transcriu els seus primers padrons de veïns. L’autor remarca la important documentació extreta en parròquies i altres institucions.

El llibre, que ja es pot adquirir a les llibreries locals, serà presentat el pròxim divendres 4 d’octubre, a les 18 h, al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar dins #elsberenars de l’Ateneu. L’acte comptarà amb presència de l’autor, el col·laborador Joel Ferré i la presentació de l’historiador calero Xavier Figueres.

Comparteix