El preu del peix compensa la baixada de captures de lluç, durant els dos mesos posteriors a la veda

Comparteix

La Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar ha fet un balanç positiu del sector pesquer durant l’estiu, en el qual destaca la baixada de captures de lluç i l’increment dels preus registrats per les altres espècies.

Les barques d’arrossegament del port de la Cala han registrat durant aquests primers dos mesos d’activitat després de la veda, una reducció de captures de lluç respecte al mateix període de l’any passat.

Tot i aquesta inesperada baixada del lluç, que és una de les espècies principal en les captures dels pescadors caleros, l’estabilitat de bons preus de venda durant aquests dos mesos, ha fet que s’hagi compensat el volum de negoci. En aquest sentit, Miquel Brull, president de la confraria es mostra satisfet.

Des de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar també s’ha valorat molt positivament el fet que l’aturada s’hagi fet per zones i que la veda no s’hagi encavalcat en ports propers. La zona nord de la demarcació que contempla els ports de Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla van aturar els mesos de maig i juny, mentre que els ports de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar han aturat juliol i agost, junt amb els ports de la demarcació de Castelló.

Tot i preveure una baixada de preus aquest mes de setembre per la tornada a l’activitat de casencs i rapitencs, Miquel Brull considera que amb aquest sistema, els preus de venda pugen i els mercats no queden desproveïts.

Respecte al cobrament de les aturades, els armadors estan esperançats, donada la promesa de les administracions de cobrar la veda de l’any passat i la d’aquest any a finals de 2019. Així i tot, els pescadors de la demarcació de Tarragona continuen reivindicant un millor tracte de l’administració davant les zones que en lloc d’aturar l’activitat dos mesos, només n’aturen un i cobren les mateixes ajudes.

Comparteix