L’AP-7 entre Salou i Alacant serà lliure de peatges l’1 de gener

Comparteix

L’Estat no renovarà la concessió i assumirà el manteniment invertint-hi 129 milions d’euros.

Llum verda a la gratuïtat de l’AP-7. A partir de l’1 de gener de 2020, el tram entre Salou i Alacant estarà lliure de peatges. El Consell de Ministres va confirmar divendres passat que no renovarà la concessió de l’autopista, tal com havia ja anunciat mesos enrere. L’Estat es quedarà, per tant, amb l’explotació i manteniment d’aquesta important via ràpida.

Per això, es licitaran quatre contractes vinculats a serveis i millores a l’AP-7 per un import total de 129 milions d’euros, dels quals quasi 30 fan referència al tram tarragoní. La ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, afirmava que es garantirà la subrogació del personal que desenvolupa les tasques de conservació, com per exemple la de l’àrea de l’Ametlla de Mar.

Amb l’alliberament de l’autopista al seu pas per les Terres de l’Ebre s’aconsegueix una de les reivindicacions veïnals, però continua la possibilitat de la implantació d’una taxa per circular per les vies ràpides catalanes, coneguda com a vinyeta. Una mesura proposada per la Generalitat i que té l’oposició frontal del moviment ‘Prou! AP-7 Gratuïta Ja’.

Comparteix