El port també tindrà un punt de càrrega de vehicles elèctrics

Comparteix

L’estació serà de recàrrega semiràpida i s’instal·larà a l’aparcament de la façana marítima.

L’Ametlla de Mar tindrà a la tardor un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta estació s’instal·larà al port, concretament a l’aparcament de la façana marítima. Es tracta d’un projecte de la Generalitat que té l’objectiu d’impulsar la mobilitat sostenible i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació.

Serà un punt de recàrrega semiràpida, per a qualsevol vehicle elèctric estàndard, que permetrà recarregar-lo en unes 3 hores de manera completa. Els usuaris podran activar el servei mitjançant un telèfon mòbil intel·ligent amb una aplicació específica, a través d’un codi QR o d’un sistema similar.

A banda de l’Ametlla de Mar, també s’instal·laran estacions de recàrrega a dotze ports més d’arreu del litoral català. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2019-2022 de Ports i compta amb un pressupost total de 218.000 euros. La passada setmana es va iniciar el procés de licitació de les obres i el subministrament de les tretze estacions.

Més de 800 càrregues en dos anys al punt de davant l’Ajuntament

El punt de càrrega del port de l’Ametlla de Mar se sumarà al que l’Ajuntament ja té instal·lat al carrer Sant Joan. En els prop de dos anys de funcionament, s’han fet fins a 830 recàrregues entre una norantena de vehicles elèctrics. Per poder ser usuari del servei, cal abonar-se a les oficines de la regidoria de Medi Ambient.