Bons preus en la tornada a l’activitat de l’arrossegament

Comparteix

Dilluns passat, la flota de l’Ametlla de Mar va iniciar la temporada pesquera després de dos mesos d’aturada biològica per recuperar els caladors. Una veda que han realitzat sense que els armadors hagin cobrat la de l’any passat.

La gamba blanca a uns 14€/kg, el gadagang a 25€/kg o el calamantxí a 35€/kg són algunes de les espècies més capturades i més ben pagades a la llotja calera, en el primer dia d’activitat. Uns preus que s’incrementen, en part, perquè ara són les flotes del sud del Delta qui fan l’aturada anual i això fa augmentar la demanda.

Durant aquests dos mesos, són moltes les embarcacions que han passat pel varador per posar-se a punt per la nova campanya. L’arrossegament ha tornat a la mar sense que els armadors hagin cobrat encara les ajudes per la paralització temporal de l’any passat. Isabel Betoret és la secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

Tot i això, els pescadors són partidaris de seguir fent unes vedes que permeten recuperar l’estoc als caladors. Aquest és un dels eixos d’actuació de la política pesquera comuna de la Unió Europea, amb l’objectiu de reduir l’esforç pesquer i facilitar la reproducció d’algunes de les espècies més comercials del mar Mediterrani.

Comparteix