ERC i Movem signen un acord de govern al Consell del Baix Ebre

Comparteix

L’alcalde Jordi Gaseni serà el representant calero d’ERC i sona com un dels possibles vicepresidents comarcals.

Acord d’esquerres per governar el Consell Comarcal del Baix Ebre els pròxims quatre anys. Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre han signat un pacte perquè Xavier Faura, regidor d’ERC a Tortosa, sigui el nou president de l’ens a partir del 8 de juliol. D’aquesta manera, no es reeditarà el pacte amb el PDeCAT amb qui Esquerra governava fins ara.

Als republicans els faltaven dos consellers més, als seus onze representants sorgits de les eleccions municipals, per aconseguir la majoria absoluta al Consell. Els han trobat amb un acord amb Movem Terres de l’Ebre que, segons ERC, és l’únic partit amb el qual se senten còmodes per governar a la comarca.

L’acord estableix les noves sis àrees de govern: Activació econòmica i esports, Governació i Hisenda, Actuació sobre el territori, Gestió ambiental i sector primari, i Serveis a les persones, que gestionaran els regidors d’Esquerra, i l’àrea d’Ensenyament, joventut, cultura i turisme a càrrec dels de Movem.

Entre els noms dels qui ocuparan cadascuna de les vicepresidències sona el de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, qui ha confirmat que serà el representant calero d’ERC al Consell. El futur president comarcal, Xavier Faura, ha dit que les seves polítiques «tindran en compte a tots els municipis del Baix Ebre».

Comparteix