Important incendi forestal a Les Colladetes del Perelló

Comparteix

Una setantena de dotacions dels Bombers treballen per apagar el foc que ja ha cremat unes 200 hectàrees de vegetació i que continua actiu.

Una seixantena de dotacions terrestres i deu d’aèries treballen per extingir l’incendi forestal que crema a la zona de les Collades del Perelló, en les proximitats del parc eòlic de Les Colladetes.

Els Bombers han rebut l’avís del foc cap a les 11.45 h i, segons expliquen els Agents Rurals, hauria començat per una crema agrícola que s’ha descontrolat pel fort vent de mestral.

L’incendi s’ha propagat ràpidament, cremant intensament en sentit sud oest i llençant focus secundaris a llarga distància. El foc està en vies d’estabilitzar-se.

A hores d’ara, ja s’han cremat unes 200 hectàrees, i els Bombers centren els esforços en controlar els flancs. El cap de l’incendi ha baixat d’intensitat. L’evolució dependrà del vent que bufi aquesta nit.

Com a conseqüència, s’ha hagut de tallar la carretera TV-3022, que connecta el Perelló amb Rasquera, que ja s’ha reobert. Per precaució, també s’ha procedit a desallotjar algunes masies aïllades properes.

Les 32 persones desallotjades de 18 masies han estat alertades pels serveis d’emergències, que han fet l’avís masia per masia. L’Ajuntament del Perelló ha habilitat el poliesportiu per si cal acollir els veïns aquesta nit.

La columna de fum era visible des de diferents quilòmetres a la rodona. Per exemple, usuaris de Twitter han piulat aquest migdia com es veia l’incendi des de l’Ametlla de Mar.

Comparteix