Les quatre tonyineres caleres completen la quota en set dies

Comparteix

La flota de l’encerclament de la tonyina roja amb base al port de l’Ametlla de Mar ha finalitzat, en només una setmana, la seva campanya pesquera anual. La d’enguany ha estat la primera dins el nou pla de gestió després de la recuperació de l’espècie.

Aquest 2019, el Grup Balfegó disposava d’una quota de 2.200 tones, entre els drets propis i els adquirits a altres flotes. Per a l’empresa tonyinaire de l’Ametlla de Mar, la rapidesa en la captura i les grans concentracions de tonyina roja posa de manifest l’abundància de l’espècie als caladors mediterranis. Juanjo Navarro és director adjunt de Balfegó.

Precisament, des de Balfegó estudien demanar a l’ICCAT que avanci l’inici de la campanya un parell de setmanes perquè consideren que s’evitaria capturar moles de grans mides. Tot i enllestir la quota en set dies, les tonyineres tenien de marge fins a l’1 de juliol. Aquesta ha estat la primera campanya després de finalitzar el pla de recuperació de la tonyina roja.

Comparteix