L’Ametlla de Mar acull una jornada tècnica sobre la gestió pesquera preventiva i tortugues marines a Terres de l’Ebre

Comparteix

El món científic, pesquer, l’administració i les entitats ecologistes han analitzat l’estat d’aquesta espècie i han proposat millores per mitigar l’impacte.

L’Ametlla de Mar ha acollit unes jornades tècniques, aquest dimarts, que han posat damunt la taula la problemàtica de la captura accidental de tortugues marines. La població de tortugues babaues s’ha recuperat en els últims anys. Tot i això, els experts creuen que caldria fer una gestió de l’espècie que permeti impulsar accions preventives per conservar-la, compatibles amb l’activitat pesquera.  El biòleg de la UB, Lluís Cardona, comenta que encara no es coneix l’impacte real de la pesca accidental en la població.

La principal pesquera que afecta la tortuga babaua és la de palangre de superfície. Però en el cas del sud de Catalunya, la menor fondària de la seva costa fa que també afecti a l’arrossegament. El patró d’una embarcació calera, Bernat Margalef, explica com gestionen les captures accidentals i com de conscienciat està el sector.

Les Terres de l’Ebre són la zona de Catalunya on més tortugues es pesquen accidentalment, i on més s’incideix perquè es puguin recuperar i reintroduir a la mar. Les jornades, que s’han celebrat al Centre d’Interpretació de la Pesca, han estat organitzat pel grup de treball de Custòdia Marina i Litoral de la Xarxa de Custòdia del Territori i el GEPEC.

Comparteix