L’independentisme guanya en les eleccions europees

Comparteix

Esquerra Republicana és la primera força amb 1.100 vots, seguit dels 1.048 que ha obtingut Junts per Catalunya.

Gairebé empat tècnic entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya a les eleccions europees al municipi. Només 52 vots han separat els dos partits independentistes, posicionant els republicans en la primera posició amb 1.100 i JxCat com a segona amb 1.048. 

Els resultats de les eleccions al Parlament Europeu situen Esquerra Republicana en primer lloc a la població, però a poca distància del partit demòcrata. La candidata d’ERC a les europees, Céline Borràs, explica que, en aquest cas, l’important era que l’independentisme guanyés.

En total, 2.089 caleres i caleros han votat per obtenir una representació independentista a Europa. Per tant, l’independentisme guanya al municipi amb el 68 % dels vots. El portaveu de JxCat, Joan Pere Gómez, destaca l’efecte Puigdemont a Catalunya.

En tercera posició, se situa PSC amb 339 vots, seguidament de Ciutadans que obté 198 i queda també a frec a frec amb Catalunya en Comú que treu 156 vots. PP i VOX se situen al final del rànquing, amb 130 i 49 vots respectivament.

Aquestes eleccions europees han estat amb un participació històrica, per la coincidència amb les municipals. Les xifres suposen un augment de participació de 23 punts respecte al 2014, i se situen en un 67%.

Comparteix