Esquerra guanya les municipals amb majoria absoluta

Comparteix

Els republicans passen de quatre a set regidors i arriben a l’històric de 1.418 vots. La participació creix fins al 68% en aquestes eleccions locals.

La Cala confia el futur dels pròxims anys a Esquerra Republicana. La candidatura encapçalada per l’alcalde Jordi Gaseni ha rebut el suport de 1.418 persones i obté set regidors. D’aquesta manera, guanyen per primera vegada unes municipals on Junts perd un regidor, Entesa i Ciutadans n’obtenen un cadascú, i Compromís es queda fora.

Els republicans han sumat 469 vots més als 949 que van obtenir el 2015. És el màxim històric dels republicans en unes municipals i, a més, és el primer cop en quaranta anys que un partit d’esquerres guanya unes eleccions locals. El candidat d’Esquerra, Jordi Gaseni, ha agraït la confiança i ha assegurat que aquesta majoria és una gran responsabilitat.

La segona formació política és Junts per l’Ametlla de Mar. Els postconvergents han perdut suports obtenint 912 vots –el 2015 en van obtenir 1.008– i han fet un dels pitjors resultats electorals. Perden un regidor i es quedaran amb quatre aquest mandat. El candidat de Junts, Joan Pere Gómez, ha fet autocrítica sobre els resultats i ha felicitat ERC.

Qui se situa com a tercera força política és Entesa per la Cala que ha aconseguit 401 vots. Només Antonio Espuny seguirà com a regidor al plenari, i molt probablement també al govern municipal, mentre que Maria Marsal s’ha quedat a 5 vots de revalidar el seu escó. El candidat d’Entesa s’ofereix per continuar governant el municipi. 

Un dels partits que entrarà, per primera vegada, al ple municipal és Ciutadans. El partit taronja ha obtingut 238 vots i el seu cap de llista, Josep Maria Figueres, serà regidor. El candidat comenta que han aconseguit el seu objectiu però no estan el tot satisfets amb el resultat.

Qui es queda fora és Compromís i Podem per la Cala, que perd l’actual representació després de treure 195 vots. El seu cap de llista, Javier Sánchez, creu que la divisió de les esquerres els ha perjudicat.

La participació en aquests comicis ha estat superior a la registrada el 2015. Un 68% (3.247) dels cridats a les urnes (4.774) han exercit el seu dret a vot per escollir el futur polític de l’Ametlla de Mar. La jornada va estar marcada per una total normalitat en el col·legi electoral de l’Institut Candelera.

Comparteix