Una jornada tècnica abordarà millores per evitar capturar accidentalment tortugues

Comparteix

Biòlegs, científics, pescadors i professionals de l’administració es reuniran a l’Ametlla de Mar per tractar com disminuir la interacció entre la pesca i les tortugues marines.

Com mitigar els problemes entre la pesca i les tortugues marines serà l’eix central d’unes jornades tècniques que acollirà l’Ametlla de Mar el pròxim dimarts. Estan organitzades per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i el GEPEC, i estan adreçades al món científic, pesquer i de l’administració mediambiental. 

La jornada vol reflexionar sobre la problemàtica de la interacció de la tortuga babaua amb els diferents arts de pesca, i reflexionar sobre les possibles mesures compatibles amb la pesca i preventives per a la conservació de la tortuga babaua. Eli Bonfill és coordinadora del grup de treball de Custòdia Marina i Litoral de la XCT:

Durant la jornada, que tindrà lloc a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, també hi haurà una ponència sobre l’estat de la tortuga babaua. Cal apuntar que les Terres de l’Ebre són la zona de Catalunya on més tortugues es pesquen accidentalment, i on més s’incideix perquè es puguin recuperar i reintroduir a la mar.

Comparteix