Recta final a la campanya electoral amb el debat a cinc amb propostes i crítiques

Comparteix

Els candidats a l’alcaldia de l’Ametlla de Mar van participar en el debat decisiu, organitzat per La Cala RTV, abans de les Eleccions Municipals d’aquest diumenge 26 de maig.

Aquest dimecres va tenir lloc el debat amb els cinc caps de llista: Joan Pere Gómez (Junts per l’Ametlla de Mar), Jordi Gaseni (Esquerra Republicana), Javier Sánchez (Compromís i Podem per la Cala), Josep Maria Figueres (Ciutadans) i Antonio Espuny (Entesa per la Cala). Els candidats van aprofitar el debat per exposar les seves propostes, però  també van llençar-se crítiques i retrets per l’acció de govern i l’herència convergent.

La primera part del debat va estar centrada en l’àmbit de l’economia i l’urbanisme local. Mentre Gaseni (ERC) i Espuny (Entesa) van defensar la seva gestió rebaixant el deute municipal, Gómez (Junts) i Sánchez (Compromís i Podem) van insistir en la necessitat de realitzar una auditoria externa. Per la seva banda, Figueres (Cs) vol estudiar la relació entre els serveis i els impostos, que la majoria de partits proposen congelar o rebaixar.

La caiguda del POUM també va ser motiu de retrets entre l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, i el cap de l’oposició. Gaseni i Espuny van destacar la seva feina per normalitzar la situació, i Gómez va recordar les millores en urbanitzacions quan era regidor. El candidat de Compromís i Podem va apuntar la necessitat de projectar un segon accés al nucli urbà, mentre que el de Ciutadans proposava regularitzar la segona fase de Les Tres Cales.

El segon bloc va estar orientat als serveis a les persones. Tots els candidats van coincidir amb la necessitat de millorar les urbanitzacions amb, per exemple, la construcció d’una estació depuradora o amb l’asfaltat de carrers. També hi ha unitat amb l’apropament de la Policia Local amb una oficina al nucli urbà o amb el manteniment de l’ambulància municipal, que va ser una de les discussions entre Gómez i Gaseni per la manca de servei en alguna ocasió.

Respecte a l’educació, Sánchez plantejava escoltar més les demandes dels centres i crear un fons d’ajudes a les famílies i Figueres proposava recuperar la gratuïtat dels llibres de text amb fons privats. En l’àmbit esportiu, Espuny va exposar la voluntat de crear un pla de joventut per fomentar la pràctica esportiva. En cultura, el candidat d’Esquerra va apuntar la necessitat de construir una nova biblioteca, que també va destacar el cap de llista de Junts.

La darrera part del debat va estar centrada a explicar quina és la Cala del futur que proposen les formacions polítiques. Totes coincideixen en el fet que cal desenvolupar el polígon industrial per crear nous llocs de treball. Per exemple, des de Ciutadans proposen crear un observatori que capti empreses i bonificar les que creïn més de 20 llocs de feina. També hi ha consens en buscar una solució a la zona d’oci nocturn.

D’altra banda, des d’Entesa volen millorar la mobilitat ampliant les zones d’aparcament per revitalitzar el centre històric. Sánchez creu que és necessari potenciar el GR-92 i també estar al costat del sector pesquer. Gómez aposta per negociar noves infraestructures pel port i potenciar el turisme amb una regidoria exclusiva. I Gaseni vol impulsar el turisme esportiu amb les noves instal·lacions, i cuidar la imatge de poble i l’estètica marinera.

Finalment, cada candidat va disposar d’un minut final per demanar el vot. Gómez (Junts) va afirmar que «treballarem per tots» perquè «un poble millor és possible». Gaseni (ERC) va destacar que «el canvi ha començat», que l’alcalde «ha de tenir el despatx a l’Ajuntament» i que el poble «ha d’estar en bones mans». Sánchez (Compromís i Podem) va dir que, «sense esborrar el passat», «volem dialogar, negociar, acordar i, si cal, pactar entre tots». Figueres (Cs) denunciava «l’abús partidista de l’Ajuntament» i per això «volem ser la veu dels qui no se senten representats». I Espuny (Entesa) demanava «no fer cap pas enrere» per poder «seguir millorant el poble, de manera honesta».

Comparteix