L’Ametlla de Mar ha estat l’escenari d’un simulacre d’incendi en una embarcació tonyinera amb una persona ferida

Comparteix

L’exercici, realitzat aquest dimecres, ha servit per comprovar el funcionament del Pla d’autoprotecció del port amb l’objectiu de millorar les comunicacions i la coordinació amb tots els cossos d’emergència.

La pràctica ha consistit en un foc a la sala de màquines de l’embarcació La Frau i la desaparició d’un dels tripulants de la tonyinera. Un cop detectat el simulat incendi, el Grup Balfegó ha alertat al telèfon d’emergències 112, des d’on Protecció Civil ha activat i desplegat del Pla d’Autoprotecció del port de l’Ametlla de Mar.

La primera actuació dels Bombers ha consistit en la recerca, rescat i salvament d’una persona de la tripulació que havia quedat desapareguda. Un cop localitzada, s’ha traslladat a l’exterior on ha estat atesa pel Servei d’Urgències Municipal. També han extingit el foc amb escuma. La coordinació dels operatius s’ha fet des d’una àrea d’operacions.

Paral·lelament, Ports de la Generalitat i el Club Nàutic han estès barreres absorbents al voltant de l’embarcació afectada. En el simulacre també hi han participat unitats dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local que han fet els controls d’accés i de trànsit necessàries per facilitar l’activitat als cossos d’emergències.

Comparteix