La participació en les Jornades de la Tonyina Roja es consolida

Comparteix

Durant la vuitena edició d’aquest esdeveniment gastronòmic, s’han servit més de 4.800 tapes i prop de 1.600 menús.

Diumenge passat es tancaven tres setmanes on l’Ametlla de Mar ha estat la capital de la Tonyina Roja del Mediterrani. Caragols de tonyina roja amb alvocat o una escabetxina de tonyina. Són dues de les 17 tapes diferents que s’han pogut tastar al llarg dels caps de setmana de ruta de la Tapa Roja, patrocinada per Heineken. En total, s’han servit 4.810 tapes entre tots els establiments participants.

Els restauradors també han elaborat fins a 1.575 menús. Tallarines de carabassó amb galta de tonyina al forn o una paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi són algunes de les propostes que s’han degustat a 14 restaurants locals. El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, confirma l’èxit turístic i gastronòmic de les Jornades.

A les dades de bars i restaurants, cal sumar totes les degustacions servides durant el primer cap de setmana de les Jornades, al parc del Bon Repòs, en la Diada organitzada per la mateixa Àrea de Turisme. En només dos dies es van servir 8.000 racions de tonyina roja, entre especialitats japoneses i de romesco de tonyina, i 1.600 copes de vi de la DO Terra Alta.

Comparteix