La tonyina roja agafa el protagonisme gastronòmic a l’Ametlla de Mar

Comparteix


Des d’aquest divendres i fins al 12 de maig, 14 restaurants i 17 bars ofereixen menús gastronòmics i tapes elaborades amb aquest producte d’alta qualitat.

L’inici de les Jornades Gastronòmiques serà aquest cap de setmana amb la Diada de la Tonyina Roja al parc del Bon Repòs.

L’Ametlla de Mar es consolida com la capital de la Tonyina Roja del Mediterrani. Des d’aquest divendres 26 d’abril i fins al 12 de maig, més d’una trentena de bars i restaurants de la població marinera participen en les 8es Jornades Gastronòmiques, per oferir les seves millors elaboracions d’un producte d’alta qualitat.

“La Cala sempre ha estat lligada a la tonyina roja i, per això, som la referència pels amants d’aquest preuat peix que té tanta força en la gastronomia actualment”, celebra l’alcalde Jordi Gaseni qui convida “a participar d’aquestes Jornades consolidades al calendari que apropen un producte de gran qualitat a tots els públics”.

Tret de sortida amb la Diada al Bon Repòs

El punt de partida serà els dies 27 i 28 d’abril amb la Diada al parc del Bon Repòs, a l’entrada de la població. Els visitants podran tastar, en una gran zona de degustació a l’aire lliure, quatre varietats de tonyina roja en cru (maki, niguiri, sashimi i tàrtar) així com un dels ranxos més tradicionals dels pescadors, com el romesco de tonyina (només diumenge).

Les tapes es podran degustar ambdós dies entre les 11 i les 15 h, i també el dissabte entre les 18 i les 23 h. Un horari que s’ha ampliat amb l’objectiu de reforçar l’ocupació turística durant tot el cap de setmana. A banda de les degustacions de tonyina, que tenen un preu de 3 euros per ració, també hi haurà mostra de productors locals i servei de bar.

A més, dissabte al migdia es farà la presentació del llibre ‘La cuina tradicional de la Cala’, escrit per Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes, on s’inclouen una cinquantena de receptes tradicionals de la cuina de l’Ametlla de Mar. La programació gastronòmica es complementarà amb actuacions musicals durant tot el cap de setmana.

Uns menús on la tonyina és la protagonista

Catorze restaurants de la població ofereixen, durant les Jornades, menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són una paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi, unes tallarines de carabassó amb galta de tonyina al forn i ‘ajo blanco’ o una ‘croquette’ de tonyina i foie amb cruixent de pistatxo. Tots els menús són complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 30 i els 48 euros.

Tapes creatives per només 4 euros

Disset bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Caragols de tonyina roja amb alvocat o escabetxina de tonyina són dues de les creacions que es podran degustar als establiments del municipi. Cadascuna de les tapes té un preu de 4 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

#TonyinaRoja19 a Instagram

Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja19, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.

Comparteix