Vandellòs II pateix una aturada no programada durant el procés de reconnexió a la xarxa

Comparteix


La central estava aturada des del 4 d’abril per un degoteig en el drenatge d’un generador.

Vandellòs II ha patit una aturada durant el procés de reconnexió a la xarxa, després de reparar un degoteig en el drenatge d’un generador. La causa d’aquesta parada ha estat un desajust en les accions de normalització de la instrumentació en el procés de sincronització i augment de potència, que ja ha estat revisat i corregit.

Segons ha detallat el Consell de Seguretat Nuclear, s’ha degut a l’actuació del sistema de protecció per senyal de baix nivell d’aigua al generador de vapor C. El sistema de control digital ha interpretat, per una maniobra errònia dels operadors, una discrepància entre el cabal real i el de l’instrument que ho mesura, que ha activat l’aturada automàtica del reactor.

L’organisme ha informat que l’incident s’ha classificat de forma preliminar en el nivell zero de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES). La central nuclear Vandellòs II ha tornat a posar en marxa els treballs de funcionament de la planta i la previsió és que es pugui sincronitzar a la xarxa elèctrica durant aquest dimecres.

Comparteix