La mida del peix blau ha disminuit en els darrers anys

Comparteix

Així ho constanten elsprimers resultats de l’estudi científic al Mediterrani nord-occidental.

Els primers resultats de l’estudi científic al Mediterrani nord-occidental constaten la disminució de la mida del peix blau. Les poblacions de sardina i seitó són cada cop més joves i això podria tenir conseqüències en la reproducció i creixement d’aquestes espècies.

Són les primeres conclusions que s’extreuen de l’estudi realitzat per l’Institut de Ciències del Mar, que apunta que hi ha peixos que es pescaran abans d’haver-se reproduït per primera vegada. Un fet que contribuirà a disminuir la seva capacitat reproductiva.

Els investigadors atribueixen la disminució de la mida del peix blau a canvis ambientals desfavorables, a les temperatures més altes, la manca de pluges, l’estat del plàncton i també a una explotació pesquera alta.

Ho afirmen després d’haver estudiat biològicament les espècies i d’haver analitzat la seva reproducció i creixement. Unes primeres conclusions que no han aportat nova informació, diuen els pescadors, que se senten decebuts pels resultats presentats.

Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar:

La investigació no només ha estudiat l’estat actual de les poblacions de peix blau, sinó que també ha elaborat una sèrie de propostes per solucionar la problemàtica. Entre elles, polítiques per mitigar el canvi climàtic i una nova gestió pesquera.

L’estudi, finançat per la Comissió Europea, forma part del Pla de Competitivitat que va impulsar la Generalitat qui ha decidit crear l’Institut Català per la Governança del Mar, que recollirà informació detallada perquè en el futur es puguin fer diagnòstics més acurats.

Comparteix