S’atura la nuclear Vandellòs II per baix cabal d’aigua al reactor

Comparteix

La central es troba desconnectada de la xarxa elèctrica mentre els operaris estudien els fets.

La central nuclear Vandellòs II va aturar-se, ahir dijous al migdia, en detectar-se un baix cabal d’aigua al reactor. La parada s’hauria produït automàticament per l’actuació d’un dels sistemes de protecció. El rector s’ha aturat totalment i la central s’ha desconnectat de la xarxa elèctrica, segons ha notificat ANAV al Consell de Seguretat Nuclear.

Els operadors de la central han afirmat que tots els sistemes de seguretat han funcionat correctament i que l’equip tècnic està estudiant la causa dels fets. Segons diuen, no hi ha hagut cap risc per a les persones ni per al medi ambient. La incidència afecta el circuit primari, el mateix on s’han detectat les dues últimes anomalies en aquesta planta.

Comparteix