ANAV demanarà permís per prorrogar el funcionament de les seves centrals nuclears per deu anys més

Comparteix

Així ho va acordar divendres l’assemblea de propietaris de les centrals d’Ascó i Vandellòs, participades per Endesa i Iberdrola

Després del pacte amb l’Estat per allargar el calendari de tancament de les nuclears fins al 2035, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) demanarà el permís d’explotació per 10 anys més, en cadascuna de les centrals de la seva propietat.

En el cas de Vandellòs II, la renovació se sol·licitarà per deu anys a comptar des del 30 de juliol de 2020, que és quan expira la llicència vigent, amb el que la seva operació amb aquest permís s’allargarà fins al juliol de l’any 2030.

Tot i així, podrà demanar una pròrroga més ja que, segons l’acord que van signar amb l’Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa), podrà continuar operant fins a 2035 i seria la penúltima central que tancaria de tot el parc nuclear estatal.

Comparteix