L”Slow Food’ arriba a La Cala

Comparteix

Restauradors i productors del Km0 Slow Food de Catalunya s’apleguen en una jornada on el peix i el marisc ha estat el protagonista

Més d’un centenar de restauradors, associats a la comunitat Km0 Slow Food de Catalunya, i un centenar més de productors han participat aquest dilluns en una jornada professional a l’Ametlla de Mar, per conèixer el peix i marisc de qualitat de la llotja del municipi en el marc de la trobada anual del col·lectiu gastronòmic.

En aquest sentit, per donar a conèixer la gestió de la pesca a Catalunya, el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha explicat en una conferència, la sostenibilitat del model pesquer català. Tudela remarca que l’Ametlla de Mar és el lloc ideal per parlar d’un producte de qualitat.

També s’ha fet una visita a la Confraria de Pescadors Sant Pere durant la seva subhasta, per comprovar la qualitat i traçabilitat del circuit de comercialització de peix fresc.

D’altra banda, també s’ha fet valdre la cuina de casa amb la presentació del receptari ‘La cuina tradicional de la Cala’, escrit per Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes, on es recullen una seixantena de receptes on el peix és el principal protagonista, amb els ‘ranxos’ mariners, però també altres productes tradicionals de la regió.

L’escenari principal de la trobada ha estat una carpa, situada al port pesquer, on hi hagut actiu durant tot el matí, entres les 10 i les 14 h, el Mercat de la Terra. Una cinquantena de petits productors vinculats al moviment Slow Food –la meitat dels quals de la zona– han mostrat els seus productes i oferiran degustacions. Es tracta d’un mercat obert a tot el públic.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, comenta que ha estat una oportunitat excel·lent per ensenyar als millors restaurants del país, el peix de La Cala.

L’entrega de plaques s’ha fet després d’un dinar ‘Tast Km0’ dissenyat i elaborat pels set restaurants que formen part d’Slow Food Tarraco. A més, la xef pastissera de l’Ametlla de Mar, Gessamí Caramés, presentadora del programa Cuines de TV3, oferirà aquesta tarda un showcooking de postres tradicionals de la població marinera.

Comparteix