El ple aprova modificar el pressupost del 2019 per garantir inversions

Comparteix

Es va acordar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i Compromís) i Plataforma, i l’abstenció del PDeCAT.

El ple de l’Ametlla de Mar aprova una modificació de crèdit per assegurar algunes inversions previstes per aquest 2019 i millorar els serveis que presta l’Ajuntament, com ara l’ambulància municipal. Una sessió, celebrada el passat dijous 31, que va tenir un cara a cara entre el PDeCAT i l’equip de govern sobre l’entrega de documentació.

Amb els comptes per enguany ja aprovats, el consistori ha incorporat al pressupost diferents subvencions i ha ajustat les partides inicials. Un exemple és amb el canvi del terra al Poliesportiu. El cost es duplicarà perquè s’instal·larà parquet, amb la voluntat de que es puguin practicar el major nombre d’esports possibles.

També es garanteix el nou camp de futbol 7 de gespa artificial, al costat del terreny actual. En canvi, s’ha disminuït el pressupost destinat a la construcció de la nova pista a la zona esportiva municipal, que es realitzarà en més fases. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) explica que l’objectiu de la modificació és garantir les inversions d’aquest 2019.

La modificació també incorpora partida per l’arranjament d’alguns camins rurals i per la contractació d’una nova infermera al Servei d’Urgències Municipal. El punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, Compromís per la Cala i Plataforma Calera, amb l’abstenció del PDeCAT. El portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, argumenta el suport del seu partit:

D’altra banda, en relació a qüestions urbanístiques, es va donar el vistiplau per unanimitat la normativa referent als aparcaments en les noves construccions al nucli urbà i l’aprovació inicial del nou PAU a Sant Jordi d’Alfama. El portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, confia en que aviat es puguin donar llicències.

També es va aprovar el pacte d’alcaldes pel clima, que obligarà l’Ametlla de Mar a disposar d’un pla local en dos anys per mitigar l’efecte del canvi climàtic. I una modificació de l’ordenança de la Llar d’Infants Xerinola per incloure la excepció als nous nascuts a la població, que reben, des d’aquest 2019, un conjunt d’obsequis de l’Ajuntament i entitats.

El moment més calent del ple va ser quan el PDeCAT va reclamar al govern que li lliurés una documentació –que havia reclamat en diferents ocasions– sobre les obres de l’aparcament Llibertat. El portaveu Joan Pere Gómez va exposar que s’havien enviat comunicacions formals i, que en cas de no respondre, es posaria en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció.

El govern, però, assegura que tenen a l’abast tota la informació que reclama el PDeCAT i lamenta les formes just un dia abans de l’inici de la Festa Major. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) ha criticat durament les amenaces de portar el cas davant la justícia i els ha retret que pretenguin denunciar-los, quan no ho van fer per tot el cas Efial, que afecta l’anterior alcalde convergent.

Escolta sencer el ple ordinari de l’Ajuntament del 31 de gener:

Comparteix