L’estudi sobre la depuració d’aigües de les urbanitzacions nord en marxa

Comparteix

S’analitzarà si la millor opció és construir una nova estació depuradora o bé ampliar l’actual, on es connectarien les diferents xarxes de clavegueram

Comença l’estudi per trobar la millor solució al sanejament de les urbanitzacions nord. Aquest informe haurà de determinar quina és l’opció més idònia per tractar les aigües residuals. Una possibilitat seria la construcció d’una nova estació depuradora, però també es podria contemplar l’ampliació de l’actual.

De tota manera, la infraestructura actual de sanejament a la població és insuficient per tractar totes les aigües residuals de les urbanitzacions nord, en cas que es posessin en funcionament les respectives xarxes de clavegueram. Per exemple, a Les Tres Cales on ja estan les canalitzacions preparades, per poder-se connectar als futurs col·lectors en alta.

Posar en marxa aquest estudi ha estat una de les peticions que el govern municipal ha reclamat, en diverses ocasions, a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Finalment, aquest dimecres s’han presentat a l’Ajuntament les línies de treball per la realització de l’informe. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Entre les possibles solucions a les aigües residuals de les urbanitzacions nord, es podria contemplar una nova estació depuradora o bé que s’ampliés l’actual. Tot plegat, s’haurà d’estudiar en funció de factors poblacionals, d’infraestructures o mediambientals. El cost del projecte és de 54.000 euros (més IVA) i estarà llest d’aquí a mig any.