L’Ajuntament torna a instal·lar altaveus contra els estornells

Comparteix

Aquests ocells migratoris causen abundant soroll i excrements a la via pública.

La regidoria de Medi Ambient actua contra els efectes dels estornells. Aquest ocell migratori habita a les copes dels arbres i genera abundants excrements. Per espantar-los, s’instal·laran uns altaveus que emeten sons de rapinyaires. Els operaris de la brigada municipal i d’una empresa especialitzada els col·locaran aquest divendres.

Els equips es posaran als pinars del parc del Bon Repòs, de la zona educativa i a la part superior del carrer Jacint Verdaguer. Són punts calents de la presència d’estornells i on més efecte té el sistema. Els sons s’emetran cap a les 18 h quan els ocells s’apropen per dormir. La regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, explica que el sistema l’any passat va donar bon resultat.

L’objectiu d’aquesta intervenció és que els estornells es desplacin de l’arbrat del nucli urbà cap a zones rústiques, per evitar que continuïn generant problemes. Alhora, la regidoria d’Obres i Serveis ha intensificat la neteja amb aigua a pressió de les principals zones afectades pels excrements d’aquests ocells.

Comparteix