Vandellòs II s’atura completament per reparar la fuita a l’edifici de contenció

Comparteix

L’origen de l’avaria es troba en una soldadura de la vàlvula d’aïllament de la línia de drenatge d’un dels generadors de vapor.

Vandellòs II ja s’ha aturat completament per poder reparar la fuita d’aigua de la barrera de pressió. Segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), aquesta fuita prové de la vàlvula d’aïllament de la línia de drenatge, en una de les soldadures. Aquesta és la segona fuita en un any, al circuit primari del reactor nuclear.

Un cop portada la central a parada freda, els tècnics d’ANAV van poder ubicar la fuita sota el generador B amb una càmera. La inspecció posterior va permetre acotar l’origen a la línia de drenatge del mateix generador. Ara, s’han iniciat els treballs per solucionar aquesta incidència que, de moment, s’ha classificat provisionalment com a nivell 0 en l’escala INES.

Comparteix