Els municipis del Baix Ebre i el Montsià s’uneixen perfer més eficient i sostenible la recollida de residus

Comparteix

L’Ametlla de Mar és una de les poblacions integrades en el nousistema.

Entre febrer i maig de l’any vinent es desplegarà el nou contracte, en el que s’invertiran més d’11 milions d’euros en millorar la flota de camions i canviar part dels contenidors. Els ajuntaments de les dues comarques faran una important inversió per renovar la flota de camions, per desplegar un sistema més ràpid i eficient en la recollida, però també percanviar bona part dels contenidors, especialment al Montsià. Paco Gas és elpresident del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

L’Ametlla de Mar és un dels 24 municipis mancomunats en el nou servei. El propi consistori ha fet l’adquisició d’una seixantena de contenidors d’orgànica que s’instal·laran ales illes de les urbanitzacions. Però l’Ajuntament creu que algun dels serveis de recollida els podrien gestionar directament. Maria Marsal és la regidora de Medi Ambient.

La nova concessió s’ha adjudicat a la UTE d’Acciona i FCC per quatre anys prorrogables, per un valor pròxim als 6 milions d’euros anuals. La presentació del nou sistema es va fer aquest dimarts, amb la presència de representants municipals de totes les poblacions adherides, entre els quals els regidors d’Obres, Serveis i Medi Ambient de l’Ametlla de Mar.

Comparteix