L’Ajuntament aprova els pressupostos pel 2019

Comparteix

A banda dels pressupostos, el ple, celebrat aquest dijous, també va aprovar declarar l’hotel Bon Repòs com a Bé Cultural d’Interès Local.

El ple va donar llum verd, aquest dijous al vespre, als comptes per l’any vinent que seran de 12 milions d’euros, 13,5 sí se sumen els de les societats municipals. Es van aprovar amb els vots a favor dels regidors d’ERC, Compromís i Plataforma, i l’abstenció de tres regidors del PDeCAT. 

 El pressupost garanteix la prestació dels serveis bàsics però també incorpora un capítol destinat a inversions, especialment a la zona esportiva municipal. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) enumera algunes de les actuacions programades i recorda que tancaran el mandat havent complert la promesa de mantenir els impostos congelats.

 La declaració de nul·litat de la modificació del contracte de l’aigua ha permès recuperar més de 400.000 euros anuals, que seran destinats en aquestes inversions. Però el govern ja contempla modificacions de crèdit, durant l’any vinent, per incloure els futurs projectes. Antonio Espuny és el regidor d’Hisenda i portaveu de Compromís per la Cala.

 Des de l’oposició, Plataforma Calera ha tornat a donar suport als pressupostos municipals. El portaveu Joan Font considera que són uns comptes realistes, equilibrats i ajustats, i que garanteixen els serveis municipals.

 En canvi, des del PDeCAT es van abstenir perquè no van ser convidats a participar de l’elaboració dels números. La portaveu Eva del Amo diu que no s’han aplicat mesures per baixar l’endeutament.

 En el mateix plenari, també es va aprovar una modificació de crèdit per enguany, de 472.000 euros. La majoria dels diners provenen d’estalvi i d’una major recaptació de l’IBI urbana. Els diners s’han destinat a pagar actuacions com l’aparcament Llibertat o les obres del Bon Repòs, però també per amortitzar nous contenidors i fer front a despeses jurídiques.

 Sobre l’aigua, el ple també va rebutjar la petició d’incrementar el preu de l’aigua a Les Tres Cales, que havia sol·licitat la promotora de la urbanització. Informes dels serveis tècnics municipals consideren que, amb els preus actuals, hi ha marge de benefici industrial. La darrera paraula, però, la tindrà la Junta de Preus de Catalunya.

A banda dels pressupostos, el ple també va aprovar per unanimitat declarar l’hotel Bon Repòs com a Bé Cultural d’Interès Local. D’aquesta manera, s’aconsegueix protegir l’edifici d’un possible enderroc i alhora es garanteix la seva conservació com un dels pocs elements arquitectònics amb història de l’Ametlla de Mar.

 Fa uns mesos, l’Ajuntament ja va anunciar la voluntat de declarar, com a Bé Cultural d’Interès, aquest icònic edifici de la plaça Catalunya. Després de tramitar-ho i resoldre algunes al·legacions dels propietaris, el consistori ho ha aprovat. L’alcalde Jordi Gaseni (ERC) assegura que l’objectiu és conservar-lo i també facilitar que es pugui reobrir l’hotel.

 Però aquesta aprovació no va estar exempta de retrets a l’antic govern per haver autoritzat l’enderroc de l’edifici, abans de signar el conveni amb els propietaris per cessar l’activitat hotelera. El portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, creu que amb aquesta declaració es fa un acte de justícia de cara a l’Ajuntament, i per tant, a tota la població.

 En la mateixa línia s’expressava, des de l’oposició, el portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, que celebra que es protegeixi l’edifici però critica a l’anterior govern que no ho fes amb les Escoles Velles, que van acabar enderrocant-se.

 El PDeCAT també destaca aquesta aprovació, com un dels punts que es van abordar en el plenari. La portaveu Eva del Amo considera que molts dels punts eren de tràmit, però que calia donar suport com en el cas dels convenis del transport escolar.

Altres punts que es van aprovar, referents a l’urbanisme, van ser modificacions del POUM referent a la segona fase de Ribes Altes, al mateix parc del Bon Repòs i als sectors afectats per l’N-340. L’acord va prosperar amb els vots a favor dels regidors d’ERC, Compromís i Plataforma, i l’abstenció de tres regidors del PDeCAT.

El ple també va rebutjar rotundament la petició de les penes de presó als representats polítics per haver permès el referèndum de l’1-O. Una moció aprovada per ERC, Compromís i el PDeCAT, amb l’abstenció de Plataforma, demana l’alliberament immediat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i denuncia la manca de separació de poders de l’Estat.

 

 

 

 

 

Comparteix