Un documental reflexiona sobre l’ensenyament amb motiu dels 30 anys de l’Institut Candelera

Comparteix

El film, que repassa la història del centre i com va ser un punt d’inflexió per l’Ametlla, és obra de Mario Pons.

L’Institut Candelera ha celebrat el seu 30è aniversari amb un documental. El film explica els canvis en el model de l’ensenyament, des de la fundació del centre fins a l’actualitat, i mostrant el punt d’inflexió que va suposar per l’Ametlla de Mar l’aparició d’un institut d’educació secundària.

Amb motiu d’aquestes tres dècades de vida de l’Institut Candelera, des del centre es va apostar per fer un audiovisual perquè es reflectís la realitat de l’ensenyament. Per això, es va comptar amb l’exalumne Mario Pons, realitzador de documentals. El director de l’INS, Javier Sánchez, explica com va sorgir la iniciativa.

En el documental, els mateixos alumnes i exalumnes, professors i exprofessors, i la resta de membres de la comunitat són els protagonistes. El fil argumental parteix des d’una tertúlia feta a La Cala Ràdio, però passa per tots els moments de la vida educativa. Sánchez es mostra satisfet del resultat final del documental.

El film es va estrenar per les Festes de Sant Pere a la Confraria de Pescadors i es va tornar a projectar, ara fa unes setmanes, a la Sala de la Societat.