Les unitats militars d’emergències fan un simulacre de moviment sísmic a la nuclear Vandellòs II

Comparteix

Els exercicis s’emmarquen en un protocol signat el 2013 per formar i coordinar les respostes d’emergència a les plantes.

La Unitat Militar d’Emergències i l’Organització de Respostes d’Emergència de Vandellòs II van fer, aquest dimecres, un exercici conjunt de formació per coordinar les actuacions de suport en cas que fos necessari. En aquest cas, es van simular les conseqüències d’un fort moviment sísmic a la zona i l’activació del Pla d’Emergència Interior de la central nuclear.

Durant l’exercici es va provar una de les modificacions del disseny de les centrals arran del tsunami del Japó que va afectar Fukushima. En concret, es va simular la posada en servei del Centre Alternatiu de Gestió d’Emergència i la direcció de la gestió de l’emergència des de la instal·lació nuclear.

Aquest centre permet disposar d’una sala de coordinació, equips mèdics i protecció radiològica i aïllament per als professionals que es trobessin a les instal·lacions. La portaveu d’ANAV, Montse Godall, destaca que és clau la formació i entrenament en la gestió de les emergències.

També es van comprovar les capacitat de trasllat de persones, la lluita contra incendis, l’efectivitat de les comunicacions, i es van assajar actuacions de descontaminació. Els militars van desplaçar a la nuclear 120 efectius i 30 vehicles. El portaveu de la UME, el comandant Luis Rodríguez Álvarez de Lara, explica el desplegament que van fer en el simulacre a Vandellòs II.

Comparteix