El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre intercanviarà les experiències de la gestió pesquera d’encerclament entre Catalunya i el País Basc

Comparteix

Es tracta d’un dels primers projectes de cooperació subvencionats pels Grups d’Acció Local Pesquers de les Terres de l’Ebre i la Costa Brava, que es desenvoluparan durant els anys 2018 i 2019

El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre realitzarà un projecte de cooperació sobre la gestió pesquera de l’encerclament al País Basc com a model referent per a Catalunya. És una de les tres iniciatives que ha rebut finançament, del Departament d’Agricultura i del Fons Europeu Marítim i Pesquer, per poder-se implementar entre enguany i el pròxim 2019.

 L’objectiu d’aquest projecte serà la transferència de coneixements i experiències en la gestió de la pesca d’encerclament entre el País Basc i Catalunya. La intenció és acabar constituint una Organització de Productors Pesquers del peix blau, com ja existeix a Euskadi. Joan Alginet és el gerent del GALP Mar de l’Ebre.

 Les altres dues iniciatives són el projecte promogut pel GALP Costa Brava per valoritzar el producte pesquer i aqüícola de la zona nord-occidental del Mediterrani, i l’Associació Catalana de Dones de la Mar que fomentarà l’economia blava entre les dones. En total, els ajuts concedits per poder tirar endavant aquests projectes suma 103.600 euros.

Comparteix