La Fiscalia arxiva les denúncies sobre el llaç groc dels Braços i Rems

Comparteix

El ministeri públic tampoc veu delicte el tuit de l’alcalde que titllava els responsables de pintar el llaç groc de “bitxos”.

El 24 d’agost, la Policia Local va identificar un grup de vuit persones, entre les quals Arcadi Espada, per pintar el llaç groc dels Braços i Rems, situat a l’entrada de la població.  El ministeri públic, que considera que els agents van actuar d’una manera incorrecta, tampoc veu delicte el tuit de l’alcalde que titllava els responsables de pintar el llaç groc de “bitxos”.

En el text d’arxivament de les diligències, la Fiscalia considera que els policies van actuar per “inadequadament” denunciant un grup de vuit persones quan només una d’elles podria estar la pintada en només localitzar-se un esprai.

A més, com que l’Ajuntament va justificar que no va pagar ni posar el llaç, diu que no es pot considerar “deslluïment d’un bé públic”. L’alcalde Jordi Gaseni diu que estudiaran mesures administratives per evitar que es tornin a produir actes contra l’espai públic.

El ministeri públic també ha decidit arxivar la denúncia, presentada per l’associació Impulso Ciudadano, que anava dirigida contra l’alcalde per “un delicte d’odi”. La Fiscalia entén que el tuit on els titllava de “bitxos” i de “bruts” està emparat en l’exercici de la llibertat d’expressió.

Comparteix