La Societat de Caça La Cala comença la temporada sabent que no caçaran perdius

Comparteix

L’organisme ha decidit fer una tancada per repoblar el vedat.

Diumenge passat, els caçadors caleros van iniciar la cacera major, amb els primers senglars, i aquest diumenge s’iniciarà la menor. Les previsions apunten que serà un any amb molta presència de conill.

Els caçadors caleros ja han donat tret de sortida a la caça major que s’allargarà fins al mes de febrer. La temporada d’aquesta cacera a la població s’ha avançat una setmana, degut a la sobrepoblació del porc senglar i, conseqüentment, als danys que provoquen en fiques i cultius. Albert Bouzas és el president de la Societat de Caça La Cala.

Per altra banda, la caça menor, que inclou principalment al conill, la perdiu i el tord, s’iniciarà aquest diumenge i durarà també fins al febrer. Enguany, però, davant la inexistent presència de perdius al terme, els socis han decidit tancar la caça d’aquest ocell i mirar de reintroduir-la mitjançant un pla integral al vedat.

Pel que respecta a les previsions del conill, a l’inici de la temporada de caça són molt bones. En aquests moments, hi ha molta presència i sense estar afectats per la mixomatosi –una malaltia vírica– que no s’ha propagat. En canvi, ara per ara és una incògnita saber si podran caçar tords, ja que són una au migratòria.

Comparteix