Les arts menors reclamaran més quota de tonyina roja a l’Estat

Comparteix

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar considera que si les arts menors disposessin de més drets podrien fer aturades biològiques d’altres espècies.

Quan queden pocs dies de la seva primera campanya de pesca dirigida, el sector vol que s’incrementin els seus drets de captura. El govern espanyol va anunciar, la setmana passada, que tramitarà un decret per regular millores en la pesca de les flotes artesanals.

A l’Ametlla de Mar, 18 embarcacions han pogut pescar 260 quilos de tonyina cadascuna. Una xifra que consideren baixa. Per això, volen que en aquest decret estatal s’habiliti una quota de captura major. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, considera que si les arts menors disposessin de més drets podrien fer aturades biològiques d’altres espècies.

Recordem que des del juliol, una ordre regula la pesca de tonyina roja a l’Atlàntic Oriental i Mediterrani i, per primera vegada des de l’entrada en vigor del Pla de Recuperació, permet la captura dirigida a les flotes artesanals, responent a una reclamació històrica dels pescadors catalans que fins ara només podien fer captura accidental d’aquesta espècie.