El govern espanyol vol tramitar un Reial Decret que millori la gestió de la pesca de tonyina roja en flotes artesanals

Comparteix

Les embarcacions d’arts menors tenen una part de quota reservada des d’aquest estiu.

El govern espanyol vol tramitar un decret de regulació per acomodar millor la gestió de la pesca de tonyina roja artesanal. Així ho ha anunciat l’executiu estatal, a resposta del grup d’En Comú Podem al Congrés, davant les pròximes campanyes de les flotes artesanals del Mediterrani, de l’Estret i del calador canari.

L’anunci arriba tres mesos després que s’hagi autoritzat les embarcacions d’arts menors a capturar una part de la quota reservada a tot l’Estat. En concret, s’ha atorgat una quota de 260 quilos de tonyina a cadascuna de les 79 embarcacions catalanes reconegudes, 18 de les quals del port de l’Ametlla de Mar.

Recordem que des del juliol, una ordre regula la pesca de tonyina roja a l’Atlàntic Oriental i Mediterrani i, per primera vegada des de l’entrada en vigor del Pla de Recuperació, permet la captura dirigida a les flotes artesanals, responen a una reclamació històrica dels pescadors catalans que fins ara només podien fer captura accidental d’aquesta espècie

Aprofitant la compareixença, el govern ha explicat que una de les seves prioritats és la lluita contra la pesca il·legal. Per això, treballen en estreta col·laboració en l’àmbit d’investigacions de comerç suposadament il·legal de tonyina roja i que insisteixen a la Comissió Europea en què cal aconseguir rebaixar riscos d’introducció de túnids de manera il·legal.

Comparteix