Dos exalumnes de l’Institut Candelera són premiats per la Generalitat

Comparteix

Guillem Mayor, ha obtingut un dels Premis Extraordinaris de Batxillerat, i Arnau Villalobos, ha rebut una de les Distincions de les PAU per aconseguir un 9 de nota a la fase general.

Dos exalumnes de l’Institut Candelera han estat reconeguts per la Generalitat pels seus mèrits acadèmics. Es tracta de Guillem Mayor, que ha obtingut un dels Premis Extraordinaris de Batxillerat, i Arnau Villalobos, que ha rebut una de les Distincions de les PAU –Proves d’Accés a la Universitat– per aconseguir un 9 de nota a la fase general.

 El Premi Extraordinari de Batxillerat són unes proves que poden realitzar els alumnes que hagin tancat l’expedient acadèmic amb una nota superior a 8,75. En el cas de Guillem Mayor, va aconseguir una puntuació de 37 sobre 40 punts, situant-se el vuitè de tot Catalunya i sent el primer alumne de l’Institut Candelera en aconseguir-ho. Mayor explica com eren les proves.

D’altra banda, l’exalumne Arnau Villalobos s’ha situat com un dels més de 500 joves catalans que ha obtingut una qualificació d’excel·lent en les seves proves de selectivitat. El passat juliol, el president Quim Torra va lliurar-los les distincions en un acte a Barcelona. Villalobos comenta que no s’esperava treure tanta puntuació a les PAU.

Ambdós alumnes van acabar obtenint notes properes al 13 –sumant les ponderacions de la part específica– per poder accedir als seus estudis universitaris dins del món científic. Per la seva part, l’Institut Mare de Déu de la Candelera també ha rebut un reconeixement per part del Departament d’Ensenyament per les distincions aconseguides.

Comparteix