L’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera començarà dilluns les classes del nou curs

Comparteix

Amb l’inici del projecte Erasmus+ CIVICS i l’entrada en funcionament del simulador de màquines, el centre s’ha convertit en un referent a Europa en formació marítima.

L’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya començarà dilluns les classes del nou curs i ho farà amb quasi les aules plenes i amb nous projectes entre mans.

La posada en marxa del projecte Erasmus+ CIVICS comportarà un intercanvi de quatre alumnes amb centres de Finlàndia i Itàlia. Dos alumnes ja han marxat a Itàlia i Finlàndia, mentre que dos estudiants de cada país s’incorporaran dilluns al centre calero. Miguel Sáinz de Aja és el director de l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera.

Aquest curs també entrarà en funcionament el nou simulador de màquines instal·lat durant el curs passat i que s’afegirà al simulador de pont, navegació i ràdio que porta un curs i mig en funcionament. El director del centre considera que en els darrers anys s’ha fet un esforç econòmic molt important per elevar la condició tècnica dels alumnes.

Tot i que dilluns començarà el nou curs, encara estarà obert el període de matriculació i això podria fer que fins a 350 alumnes cursin els seus estudis a la població. Això suposaria una plena ocupació del centre. Per contra, el nombre de dones que estudiaran una formació marítima ha baixat al 5%, un fet que volen capgirar des de l’Institut.

Aquest centre de formació professional, amb seu a l’Ametlla de Mar, és referència en estudis nauticopesquera al llevant mediterrani. Ofereix tres cicles de grau mitjà: de busseig, de mecànic naval i de patró litoral, i dos cicles de grau superior: de mecànic superior i de patró d’altura.

Comparteix