Una vuitantena de voluntaris de Proactiva Open Arms s’han format a l’Escola Nauticopesquera

Comparteix

Des del 2017, el centre de l’Ametlla de Mar imparteix sis cursos de formació als membres de l’ONG que realitzen tasques de rescat al Mediterrani.

L’Escola Nauticopesquera ha format una vuitantena de voluntaris de Proactiva Open Arms. Fa dos anys que el centre de l’Ametlla de Mar imparteix sis cursos de formació als membres de l’ONG que realitzen tasques de rescat al Mediterrani, de persones que fugen per mar dels seus països, amb l’objectiu de dotar-los de les titulacions necessàries.

La formació se centra en quatre de les titulacions de certificat de marina mercant: el certificat de formació bàsica, de patró portuari, de mariner de pont i d’embarcacions de supervivència i bots de rescat. L’Escola ofereix classes pràctiques a bord i en simuladors dels quals disposa el centre. Frederic Valls és el director de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

Fa dos anys que l’Escola Nauticopesquera imparteix aquests cursos, i fins a data d’avui ja ha format a un total de 82 voluntaris de Proactiva Open Arms. La seva relació amb l’entitat però, va més enllà. I és que molts dels professionals d’aquesta ONG s’havien format prèviament al mateix centre, cursant alguns dels cicles formatius que ofereix l’Institut.

Està previst de continuar aquesta col·laboració durant l’any 2019 i intensificar-la fent noves edicions dels cursos que ja s’han realitzat fins al moment. També està previst iniciar-ne de nous en l’àmbit de les radiocomunicacions, concretament el curs d’operador restringit del sistema mundial de socors i seguretat marítima.