Les bonificacions per desviar el trànsit pesant de l’N-340 entraran en vigor previsiblement diumenge

Comparteix

El Consell de Ministres aprovarà divendres el reial decret per treure el trànsit pesant en diversos trams d’aquestes carreteres.

Tal com ja s’havia anunciat, divendres el Consell de Ministres aprovarà aquestes mesures mitjançant un Reial Decret i les noves condicions entraran en vigor tot just l’endemà de la seva publicació al BOE.

Els acords preveuen bonificacions per al desviament obligatori dels camions que circulen per l’N-340 cap a l’AP-7, en els trams entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. Els descomptes seran d’un 42,53% en el cas dels trajectes llargs i del 50% pels interns, qui hauran de disposar de telepeatge per poder-se’n beneficiar.

Per avisar als conductors dels vehicles pesants de les noves mesures, ja s’han instal·lat els cartells que informen del desviament. En el decret, també s’eximirà dels peatges els vehicles que facin el mateix trajecte d’anada i tornada, en el tram entre Alcanar i Vilafranca Sud, en un període de 24 hores. Igualment, caldrà de telepeatge per gaudir de la gratuïtat.

Des del moviment veïnal ‘Prou, AP-7 Gratuïta Ja!’ avisen que el desviament de camions suposarà una congestió a l’autopista, i per això reclamen que es planifiqui la construcció d’un tercer carril. El portaveu, Llorenç Navarro, també demana que s’aturin la construcció de les rotondes al traçat ebrenc de l’N-340.

La mesura obligarà l’Estat a compensar les concessionàries de les autopistes, amb més de 41 milions d’euros. El desviament serà obligatori fins que s’acabi la concessió, que en el cas del tram entre Alacant i Tarragona finalitza el 31 de desembre de 2019. Navarro confia que el 2020 l’AP-7 sigui gratuïta per a tothom.

Comparteix