S’inicia la temporada de mitja veda de caça

Comparteix

La plena temporada de caça començarà el dia 14 d’octubre i s’allargarà fins el primer diumenge de febrer.

Diumenge passat, el dia 19 d’agost, va començar la mitja veda pels caçadors caleros, que es desenvoluparà els següents diumenges fins al 9 de setembre. Durant aquest període, els caçadors poden caçar tudó salvatge i tórtora autòctona, sense gos.

La Societat de Caça La Cala podrà sortir a caçar els diumenges 26 d’agost i 2 i 9 de setembre aquestes petites aus. La del tudó és una cacera poc concorreguda pels caçadors caleros, per la poca presència d’aquestes aus, tot i que a l’octubre, que ja es pot caçar cada dia, s’incrementa l’interès. Així i tot, el president de la Societat de Caça la Cala, Albert Bouzas, considera que la cacera no es tracta només de matar animals.

La plena temporada de caça començarà el dia 14 d’octubre i entre les novetats destaca per una banda, que la cacera del porc senglar no s’obrirà fins a l’octubre a diferència dels anys anteriors que ja es podia caçar al setembre, i que a causa de l’estat de la perdiu al vedat local, s’ha decidit tancar la seva cacera durant tota la temporada.

Pel que fa al porc senglar, és una espècie que s’ha reproduït molt en els darrers anys, arribant a fregar la sobre població. Això ha fet que es passés de caçar entre 7 i 10 exemplars, a caçar-ne al voltant de 40 i poder-ne detectar en zones urbanes poc habituals fa uns anys. Després d’aquesta pressió cinegètica, s’ha decidit obrir la cacera una mica més tard, tot i que també es tancarà al febrer, quan la normativa ho permetria fins al març. Quant a la perdiu, és una espècie exhaurida al vedat i en total declivi. A més de tancar-ne la cacera, es farà un programa integral de recuperació.

Tanmateix, des del 14 d’octubre i fins al primer diumenge de febrer, es podrà caçar conill i tord. En els darrers anys s’ha aconseguit aguantar la densitat del conill, tot i que va en funció de les malalties, la mixomatosi i la vírica. Pel que fa al tord és una incògnita, ja que depèn de molts factors, entre altres la temperatura, l’aigua i el menjar que trobin pel camí en ser una au de pas, i sobretot també la pressió cinegètica que hagin patit en el transcurs del seu trajecte. Bouzas, diu que sembla que serà un bon any pel conill i pel tord, caldrà esperar.

Un dels temes recurrents en l’àmbit de la caça és la modificació de la llei de caça, en vigor des de 1979 i que el sector reivindica des de fa anys, tot i que la poca predisposició per part de les administracions pareix que allunya aquesta possibilitat en els pròxims mesos.

Comparteix