Desenes de persones es concentren en suport als presos i exiliats

Comparteix

 

Amb crits de llibertat, els caleros i caleres van tornar a donar suport als presos polítics en l’acte organitzat aquest dijous al vespre davant de l’Ajuntament per La Cala per la Independència, que va comptar amb l’emotiva lectura de cartes d’alguns dels empresonats.

Precisament, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, fa 10 mesos que són a presó. Per ells i per la resta d’empresonats als que van qualificar d’ostatges polítics, pels investigats, encausats, exiliats i familiars, van ser les paraules de record.

La coordinadora de l’assemblea local de l’ANC, Montse Gonzàlez, va criticar les desavinences dels partits polítics sobiranistes i va demanar la creació del Consell de la República. En el seu parlament, va negar que l’acostament dels presos a Catalunya hagi estat un gest del govern.

Gonzàlez també va lloar la intervenció dels Mossos d’Esquadra en els atemptats de Barcelona i Cambrils i va carregar contra la presència del Rei Felip VI en els actes d’homenatge a les víctimes.

En el transcurs de l’acte, també es van llegir dos cartes de Carme Forcadell i una de Joaquim Forn des de la presó. Una de les participants a la concentració, Marínia Domingo, va ser l’encarregada de traslladar el contingut d’una d’aquestes cartes.

L’acte el va cloure l’alcalde Jordi Gaseni demanant no caure en les provocacions per les retirades de símbols sobiranistes o de defensa dels presos polítics, com s’han repetit en diverses ocasions al mateix municipi.

Gaseni va anunciar que dimarts vinent, entre les 10 h i les 14 h, visitarà l’Ametlla de Mar el bus de la nova campanya d’Òmnium Cultural anomenada ‘Freedom for All Political Prisoners and Exiles’ per explicar la situació política de Catalunya als turistes que visiten el nostre país.

Comparteix