L’aparcament Llibertat obrirà les portes el pròxim dilluns amb un total de 66 places

Comparteix

Els residents podran disposar d’una bonificació amb una sèrie d’avantatges econòmics. Per sol·licitar-la, han d’estar al corrent del pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica del municipi i pagar una quota anual de 10 euros. Per fer efectiva la bonificació, els interessats ja es poden adreçar a les Oficines de Recaptació de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar posarà en servei el pròxim dilluns l’aparcament habilitat en la superfície del pàrquing soterrani de les Escoles Velles. Aquest aparcament, que porta per nom Llibertat, oferirà un total de 66 places, que inclouen 2 per a discapacitats i 4 per a motocicletes.

El pàrquing, situat en ple nucli urbà i a l’aire lliure, oferirà places, les 24 hores del dia, en rotació, és a dir, els usuaris podran disposar d’una plaça durant un temps limitat. L’objectiu és facilitar la rotació als vehicles que transiten per la localitat i donar les màximes oportunitats possibles als usuaris.

Les tarifes aplicables es diferenciaran entre bonificats i usuaris. Per una banda els bonificats, durant el dia, de 9 h a 24 h, disposaran de 3 hores d’aparcament gratuït, passades aquestes 3 hores, en cas de no treure el vehicle, se’ls aplicarà un cost de 3 euros per hora. Durant la nit, de 24 h a 9 h, la plaça pels bonificats serà totalment gratuïta. La bonificació, que donarà dret a una targeta d’accés, tindrà un cost de 10 euros anuals. El sol·licitant d’aquesta bonificació ha d’estar empadronat al municipi i estar al corrent del pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica dins del municipi.

Els interessats en obtenir la bonificació, ja es poden adreçar a partir d’aquest divendres a les Oficines de Recaptació de l’Ajuntament, on se’ls hi facilitarà un document acreditatiu de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica del 2018. Amb aquest document, podran dirigir-se al caixer del pàrquing de les Escoles Velles i fer efectiva la bonificació. La targeta serà vàlida fins al 31 de desembre del 2018.

La resta d’usuaris, durant el dia i en temporada alta, hauran de pagar una tarifa d’1 euro l’hora i a partir de les 3 hores, s’incrementarà a 3 euros per hora. A la nit, la tarifa serà de 0,50 euros per hora, sense cap increment. En temporada baixa, aquestes tarifes es veuran reduïdes a la meitat, és a dir, durant el dia, la tarifa serà de 0,50 euros l’hora i de 3 euros a partir de les 3 hores, i durant la nit, la tarifa serà de 0,25 euros per hora. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

El nou aparcament està ubicat entre els carrers Llibertat, Verdaguer, Batlle Josep Pijoan, Sant Joan, amb fàcil accés d’entrada pel carrer Verdaguer i restarà obert les 24 hores del dia.