El peix blau reapareix i capgira la crisi de l’encerclament

Comparteix

Fa tres mesos que es pesca un seitó amb una mida molt més comercial, fet que ha afavorit un respir pel sector.

Reapareix el peix blau amb una mida excel·lent. Sorpresa entre els pescadors de l’encerclament per la presència d’espècies amb talles grans. Fa tres mesos seguits que les capturen, després d’anys amb una profunda crisi que s’ha cobrat fins a quatre històriques llums caleres. Les dues que segueixen en actiu consideren que és un respir pel sector.

Després d’un fatídic inici al febrer, amb unes captures molt baixes i desànim entre els mariners, sembla que la llum també ha sortit pel sector de l’encerclament. Des del mes de maig, el seitó s’ha reproduït a la costa tarragonina amb una mida molt més comercial, que permet vendre’l a millor preu. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors:

El sector no es confia, tot i les bones notícies, i continua reclamant els perquès sobre la desaparició durant tots aquests anys del peix blau a Tarragona. Des de principis d’any, s’està realitzant un estudi científic a tot el Mediterrani nord-occidental, que incidirà en els caladors del golf de Sant Jordi i del delta de l’Ebre, i que en determinarà les causes.

Comparteix