Clam per la llibertat dels ‘Jordis’ en els seus 8 mesos d’empresonament

Comparteix

La Cala per la Independència va aplegar, dissabte a la tarda, un centenar de persones a les portes de l’Ajuntament.

Dissabte es complien 8 mesos des de l’entrada a presó provisional dels ‘Jordis’. Des d’aleshores, cada dia 16 La Cala per la Independència convoca la ciutadania a sortir al carrer per denunciar l’existència de presos polítics i exiliats, i reclamar-ne la seva llibertat. L’acte va aplegar més d’un centenar de persones a les portes de l’Ajuntament.

Ja són 245 els dies que l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural estan a la presó de Soto del Real, acusats de rebel·lió. La coordinadora de La Cala per la Independència, Montse Gonzàlez, clama que no és suficient un apropament i el que cal és exigir la posada llibertat de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats.

Aprofitant la concentració, una veïna de l’Ametlla de Mar, Marínia Domingo, va aprofitar per compartir la resposta d’una carta que va enviar a Jordi Turull. En la carta enviada per Turull, des de la presó d’Estremera, rememora les darreres vacances amb la família al nostre municipi, abans de l’1 d’octubre.

Per tal de donar suport als empresonats, des de La Cala per la Independència s’enviaran dues cartes als Jordis, acompanyades per signatures i escrits de veïnes i veïns de la població. Una acció que volen repetir amb la resta de presos polítics. Durant la lectura del manifest, també es va fer un record a la resta de persones represaliades.

Comparteix