Carles Pérez i Conxita Jiménez guanyen els Premis de Narrativa i Poesia

Comparteix

El col·lectiu CalaCultura va entregar els guardons literaris locals, dissabte a la nit, amb un espectacle sobre la igualtat.

Les veus femenines copen enguany els Premis Literaris. Només la primera novel·la de Carles Pérez, ‘La necessitat d’un mur’, s’emporta el 26è Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar. El 9è Premi Nit de Poesia al carrer se l’endú Conxita Jiménez amb el poemari ‘El gest d’Yrit’. El lliurament es va fer dissabte a la nit a la plaça Joan Miró.

El col·lectiu CalaCultura, qui coordina els guardons, va fer la seva posada de llarg anual amb l’entrega dels Premis Literaris de la població. Amb ‘La necessitat d’un mur’, el jove barceloní Carles Pérez debuta en el món de la novel·la. L’autor explica que caldrà que empatia amb els personatges, perquè davant d’algunes expectatives es troben amb problemes.

Aquesta novel·la es publicarà a l’editorial Pagès Editors, de la mateixa manera que ho farà el poemari ‘El gest d’Yrit’ de Conxita Jiménez. Premiada en diverses ocasions pels seus versos, des del jurat es va destacar la maduresa poètica d’aquesta obra. L’autora comenta que vol tornar a donar la identitat pròpia de la protagonista, que va perdre per ser la dona d’algú.

Per votació popular, també es va reconèixer la calera Isabel Labòria, que va recitar durant la Mostra Oberta de Poesia a la tarda. I en el cas dels guardons escolars, Adriana Pérez es va emportar el Premi Infantil, i Diana Beotergui –en categoria ESO– i Alexandra Blanch –en categoria Batxillerat– els Premis Juvenils.

El lliurament dels guardons literaris va tenir lloc després d’un recital poètic i narratiu, a càrrec dels membres de CalaCultura, sobre la igualtat. Mentrestant, tres pintors –Sílvia Franzoni, Oriol Márquez i Joan Rebull– van plasmar sobre el llenç la seva interpretació d’aquesta qualitat. El coordinador dels Premis Literaris, Joan Callau, destaca l’èxit d’aquest espectacle.

Comparteix