Mor una dona durant un rescat marítim davant la costa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’embarcació d’esbarjo en la qual viatjaven quatre tripulants va bolcar mentre era remolcada per efectius de Salvament Marítim.

Una dona de 27 anys ha mort, aquest dijous a la matinada, durant un rescat marítim davant la costa de l’Ametlla de Mar. Cap a dos quarts d’onze de la nit d’aquest dimecres Salvament Marítim va rebre l’avís que hi havia una embarcació de motor a la deriva, amb quatre ocupants a bord, després de patir una avaria davant del Port Calafat.

L’embarcació de salvament Salvamar Polaris va sortir des del port de Tarragona per localitzar-los i socórrer-los. Al dispositiu es va afegir posteriorment l’helicòpter Helimer 220, que va acabar localitzant la nau avariada –de 6,8 metres d’eslora i batejada com a ‘Ursus’– a unes sis milles de la costa.

L’accident es va produir quan la Salvamar Polaris remolcava l’embarcació avariada amb els quatre tripulants a bord. Segons Salvament Marítim, les condicions de mal temps, amb forta maregassa i ràfegues de vent fins a 50 nusos, van provocar que comencés a entrar aigua a l’interior i que acabés bolcant.

Els mateixos efectius de la Salvamar Polaris van poder rescatar a tres persones però van constatar que la quarta tripulant, una dona, havia desaparegut. Després d’activar una altra embarcació –Salvamar Formalhaut– i submarinistes dels Bombers de la Generalitat es va poder recuperar el cos de la noia, que va ser traslladada per l’helicòpter fins a Reus.

Tot i que durant el trajecte se li van practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar, que van continuar a terra el personal mèdic, va acabar morint. Per la seva banda, la Salvamar Polaris va traslladar els tres tripulants rescatats, ferits lleus amb símptomes d’hipotèrmia, fins al port de l’Ametlla de Mar on van arribar deu minuts abans de les cinc de la matinada.

Allí mateix van ser donats d’alta després de ser atesos per les ambulàncies del SEM i el SUM. Segons Salvament Marítim, l’embarcació hauria sortit dimecres del mateix port calero, abans de patir l’avaria mar endins. La policia judicial de la Guàrdia Civil ha obert diligències d’investigació per esclarir els fets.

Des de primera hora d’aquest dijous, la Salvamar Formalhaut continua buscant encara l’embarcació motora d’esbarjo accidentada, que va quedar buida a la deriva. Les condicions adverses del mar, segons Salvament Marítim, dificulten les tasques de recerca tot i que no es descarta que la nau s’hagués acabat enfonsant.

Comparteix