El deute de l’Ajuntament baixa de 47 a 44 milions d’euros

Comparteix

L’equip de govern ho va explicar en la reunió informativa de divendres, amb veïns i veïnes de la població.

El deute municipal baixa de 47 milions d’euros a 44 en tres anys. Un deute que podria baixar prop dels 30 si s’aconsegueix retornar al primer contracte amb Aqualia i una negociació del crèdit de la residència. Així ho va exposar l’equip de govern en la reunió informativa celebrada divendres, on van fer un repàs als projectes de les diferents regidories.

Tot i els impagaments a diversos proveïdors, les diferents sentències judicials i els interessos de demora d’alguns crèdits arrossegats per la gestió de l’anterior equip de govern, l’actual ha aconseguit baixar en 3 milions el deute municipal durant els tres anys de gestió. L’alcalde Jordi Gaseni lamenta que tots aquests diners no s’hagin pogut destinar a fer noves actuacions.

Aquesta xifra de 44 milions d’euros podria reduir-se de forma contundent per dues vies. D’una banda, si es dona la raó a l’Ajuntament en relació al contracte de la gestió de l’aigua amb Aqualia. I de l’altra, si s’autoritza a fer un crèdit bancari per rebaixar els interessos que actualment es paguen pel préstec de la residència. Antonio Espuny és el regidor d’Hisenda:

Precisament, l’obertura de la residència és un dels principals projectes aconseguits durant el mandat. L’alcalde va assegurar que s’està fent un seguiment per vetllar que s’ofereixi el millor servei possible. De cara al futur, l’equip de govern ja planteja diversos reptes com la construcció d’un espai per les entitats locals a sobre de l’actual Casal d’Avis.Tot plegat es va explicar en la tercera reunió informativa, oberta als veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar, que va tenir lloc el passat divendres a la Sala de la Societat. A més d’exposar els temes més destacats de futur, també es va fer un repàs a les actuacions realitzades des de cadascuna de les regidories, en un acte de transparència de cara al ciutadà.

Comparteix