Balfegó captura 1.872 tones de tonyina roja en 7 dies

Comparteix

El grup tonyinaire està satisfet per la campanya i reclama que s’ampliï el període de pesca per evitar contratemps.

7 dies per pescar quasi 1.900 tones de tonyina roja. És el que han trigat les embarcacions del Grup Balfegó en completar la seva quota d’enguany, tot i tenir alguns contratemps durant la pesquera. La flota, que ja està amarrada al port de l’Ametlla de Mar, ha pogut capturar un 20% més que l’any passat.

Només una setmana després, que es dirigissin a les aigües dels caladors balears per pescar, La Frau, Tio Gel II i Gepus tornaven dissabte a port després d’haver completat la seva quota assignada de 1.872 tones de tonyina roja. I això, sumant que dues de les embarcacions van haver de reparar les xarxes malmeses. Juan Serrano és el director general de Balfegó:

El principal grup tonyinaire català ha pogut pescar un 20% més enguany, després de l’augment escalonat de quota aprovat per l’ICCAT. Davant de què hi haurà més increments fins al 2020, Serrano reclama que s’ampliï el període per pescar en deu dies més per tal de tenir més marge de reacció si fa mal temps o les embarcacions s’avarien.

Un cop completada la pesquera, ara les tonyines són transportades en gàbies fins a les granges d’engreix que el grup tonyinaire té davant la costa de l’Ametlla de Mar. Pel que fa a l’altra embarcació calera, Leonardo Brull, enguany ha venut els seus drets a Ricardo Fuentes e Hijos, que va traslladar la seva flota a Múrcia l’octubre passat.

Comparteix