Creix l’ocupació en un 5% durant els tres primers mesos de 2018

Comparteix

L’Ametlla de Mar encapçala el creixement en el sector de l’hostaleria, segons el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de la URV.

Creix l’ocupació en un 5% durant el primer trimestre de l’any a l’Ametlla de Mar. El sector de l’hostaleria local lidera en nombre d’afiliacions percentuals, tant al municipi com també a la resta de les Terres de l’Ebre. En conjunt al territori, els tres primers mesos de 2018 s’han tancat amb un augment de l’ocupació del 6%, una xifra rècord.

Són dades fetes públiques en el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de la URV, que constata que les Terres de l’Ebre segueixen creixent per damunt de la mitjana catalana. En xifres absolutes, durant els tres primers mesos d’enguany, a l’Ebre s’han registrat 3.030 nous afiliats més que el mateix període anterior. Això implica un 6,2% més d’ocupats al territori.

Al municipi, les dades també són molt positives. En el primer trimestre de l’any s’ha produït un creixement d’un 5,3% en l’ocupació, motivat pels serveis socials i la indústria però sobretot per l’hostaleria. De fet, l’Ametlla de Mar és la població ebrenca que encapçala el creixement d’aquest sector. Juan Antonio Duro és el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional:

Quant a l’atur, continua disminuint en totes les comarques ebrenques. Destaca el Baix Ebre, amb una mitjana de 9,7 punts percentuals menys. L’Ametlla de Mar ha baixat l’atur en un 9,4%. Actualment a les Terres de l’Ebre hi ha 10.661 aturats, de les quals 394 persones són del municipi.

Comparteix