Marató per netejar de restes els espais naturals de La Cala

Comparteix

La Ultra Clean Marathon finalitza la sisena etapa a l’Ametlla de Mar, amb la col·laboració de 150 alumnes que han netejat Santes Creus.

La Ultra Clean Marathon ha acabat aquest divendres a La Cala. La sisena etapa, d’aquest repte de recollida de residus a entorns naturals, ha sortit a primera hora del Delta de l’Ebre i ha finalitzat a la Rambleta. Més d’un centenar d’alumnes han rebut els corredors a la platja de Santes Creus fent una recollida de deixalles marines.


Albert Bosch i Nicole Ribera han sortit a primera hora del matí des de Món Natura i han recorregut més de 42 quilòmetres recollint els residus que han trobat pels termes de Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. Els dos maratonians expliquen quin tipus de deixalles han trobat en el seu recorregut ebrenc.

L’etapa que ha finalitzat al municipi és la penúltima d’aquest repte que conjuga esport i conservació de la natura. En total, s’han recorregut prop de 300 quilòmetres netejant espais naturals però també conscienciant de la importància de mantenir-los nets. Els dos corredors expliquen que la divulgació ha arribat a totes les capes de la població.

Des de les escoles, també s’han sumat a la iniciativa amb una jornada a l’espai natural de Santes Creus. Uns 150 alumnes de 5è de primària de l’Ametlla de Mar, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han participat en uns tallers sobre les llacunes litorals i en una recollida i classificació de residus marins. Fàtima Garcia és la directora de l’Escola Sant Jordi:

D’altra banda, alumnes de l’Institut Candelera han participat de la Ultra Clean Marathon recorrent els darrers quilòmetres, fins arribat a l’arc de meta situat al carrer Cala Joanet. També els han acompanyat treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat que han fet una gimcana al paratge de Santes Creus i al port natural de l’Estany.

Comparteix