La Ultra Clean Marathon passarà divendres per La Cala

Comparteix

Els maratonians finalitzaran la seva etapa al port pesquer. A Santes Creus es farà una jornada de neteja amb escolars.

La Ultra Clean Marathon passarà per l’Ametlla de Mar. 295 quilòmetres, 7 etapes i 2.000 atletes. Així és la primera edició d’aquesta particular marató que es va iniciar el passat diumenge i al llarg d’aquesta setmana està recorrent diferents punts de Catalunya recollint residus pel territori. Divendres, la sisena etapa anirà des del Delta de l’Ebre fins a La Cala.

Seran 42 quilòmetres per territori ebrenc dedicats a netejar les deixalles marines de les llacunes litorals d’alt valor ecològic. Aquesta etapa s’iniciarà a Món Natura, passant per Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, l’Ampolla, el Perelló fins a l’Ametlla de Mar.

Es tracta d’un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu disputar durant una setmana una marató cada dia, al mateix temps que es redueixen residus en espais naturals, promovent així mesures de conservació de la natura.

El repte està obert a tothom qui vulgui formar part en un dia d’activitat esportiva, al tram i nivell que ho desitgi, ja sigui individual o col·lectivament. Els ambaixadors de la cursa són dos esportistes compromesos amb la natura, Albert Bosch i Nicole Ribera.

A banda de la cursa pròpiament dita, també s’ha previst que durant les diferents etapes es facin accions de neteja. Al municipi, més d’un centenar d’alumnes de les escoles Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, Valdelors de Vandellòs i Mestral, de l’Hospitalet de l’Infant hi participaran.

Els estudiants s’instal·laran a les llacunes de Santes Creus on realitzaran diferents tallers de divulgació i conscienciació de Graëllsia, i aprofitaran per retirar els residus que la mar, el vent, el riu i sobretot l’incivisme humà escampa per aquest espai natural protegit. Fàtima Garcia és la directora de l’Escola Sant Jordi:

A més, els alumnes que participaran en aquesta trobada d’intercanvi també recorreran un tram del GR-92. Per la seva part, alumnes de l’Institut Candelera participaran a la marató recorrent els últims 5 quilòmetres, que finalitzaran al port pesquer de la població.

Comparteix